Advertentie plaatsen

Hoe vloeren de reputatie en veiligheid van je bedrijf beïnvloeden

02, Nov, 2022, 20:28

De gietvloer werd vroeger uitsluitend in commerciële omgevingen toegepast. Aan de andere kant waren houten vloeren in het verleden de meest voorkomende optie in huis. Dit veranderde na enkele jaren toen dergelijke vloeren aan populariteit wonnen. Tegenwoordig zijn gietvloeren net zo vaak te zien in woonomgevingen als houten vloeren.

Vanwege hun uitzonderlijke duurzaamheid was het gebruikelijk om gietvloeren te installeren in drukbezochte ruimtes zoals garages, gymzalen en schuren. Het vermogen van een gietvloer om enorme gewichten te dragen is te danken aan het feit dat deze veel duurzamer is dan een vloer van hout.

Daarnaast is het leggen van een gietvloer relatief snel en ongecompliceerd in vergelijking met het leggen van andere soorten vloeren. Elke plaats kan baat hebben bij een gietvloer, of het nu een grindvloer is of een vloer die eruitziet als beton. Gietvloeren zijn ook zeer veelzijdig omdat je ze kunt gebruiken om de reputatie en veiligheid van je bedrijf te verbeteren.

Glanzende vloer staat synoniem voor elegant zakelijk

De gietvloeren die veel bedrijven verkopen zijn aanpasbaar aan vrijwel elke ruimte. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt in een autogarage. Dit komt omdat veel bedrijven gespecialiseerd zijn in het verbeteren van het uiterlijk van high-end automodellen. Daarom is het van het grootste belang dat de winkel zijn exclusiviteit behoud.

De hoogglans vloercoating laat de zeldzame automodellen nog helderder glanzen, wat hun inherente schoonheid naar voren brengt. Als mensen glimmende vloeren zien, denken ze automatisch dat de zaak goed loopt en gerespecteerd wordt. Met andere woorden, je bedrijf krijgt een betere reputatie met een glanzende gietvloer.

Gietvloer met diverse borden

Je hebt vast wel gezien dat er veel wandelpaden zijn gemarkeerd met verschillende borden. De tekens kunnen echter vervaagd zijn omdat het vaak wordt gepasseerd. Bij gietvloeren gebeurt dit echter niet. De gietvloer beschikt over de nodige eigenschappen voor weerstand om het gewicht van het zware industriële materieel dat erover rijdt te kunnen dragen.

Hierdoor kunnen de borden die direct in de gietvloer worden geplaatst worden beveiligd. Omdat de kleuren zijn ingegoten in plaats van op het oppervlak aangebracht, zullen ze na verloop van tijd niet vervagen. Gietvloeren zorgen voor een extra veiligheidslaag voor de functionaliteit van de gietvloer. Op deze manier heb je een vloer die jarenlang sterk en slijtvast blijft.

Gietvloeren zijn ideaal voor rolstoelgebruikers

Ook voor mensen met een beperking bieden gietvloeren veel voordelen. Zo voegen veel bedrijven antislip toe aan de toplaag van de gietvloer. Dit resulteert in meer grip en dus meer veiligheid voor mensen die een rolstoel gebruiken. Daarnaast zijn er geen dorpels en is de gietvloer helemaal vlak. Zo zouden rolstoelgebruikers waar mogelijk voor de optie van een gietvloer moeten gaan.

Het is ook goed voor mensen die nog onstabiel kunnen lopen, zoals kinderen en ouderen.
Ze hoeven niet bang te zijn om uit te glijden op de vloer dankzij de antislip functie. Als je besluit om een gietvloer te installeren, maak je je bedrijf veiliger voor je klanten.