Advertentie plaatsen

Bespaar op je vaste lasten door je huis te isoleren

24, Nov, 2022, 19:51

Als je je huis beter isoleert zal het beter zijn warmte vasthouden. Dit heeft als gevolg dat je minder hoeft te stoken in huis.

Dit kan een zeer positief effect hebben op je vaste lasten. Isoleren is dus goed voor het klimaat en goed voor je portemonnee. We gaan je vertellen hoe je het best kunt isoleren en hoe je meer op vaste lasten bespaard.

Waar begin je?

Voordat je begint met isoleren moet je natuurlijk uitzoeken waar in huis je nog isolatie mist. Is dit het dak, de muren, de vloer of heb je nog maar enkel glas in je kozijnen? Vaak zijn er al gedeeltes van een huis wel geïsoleerd en sommige niet. Het is dan ook slim om dit goed uit te zoeken voordat je een vloer openbreekt waar al goede isolatie onder zit.

Ook is het slim om in te schatten hoe groot deze verbouwing gaat zijn. Wil je echt in een keer je complete huis doen, dan is het zeker slim om te overwegen om een gespecialiseerd bouwbedrijf in te schakelen. Zij weten precies wat ze doen en zullen in een kortere periode je huis goed isoleren en het netjes weer opleveren. Scheelt je veel stress en geklus!

Isolatiemateriaal kiezen

Zodra je hebt vastgesteld wat je gaat isoleren kom je bij de volgende stap. Waarmee ga je het isoleren? Er zijn veel verschillende soorten isolatiemateriaal op de markt namelijk. Zo kun je kiezen voor natuurlijk, mineralen of synthetisch isolatiemateriaal. Ook is er in sommige gevallen ander isolatiemateriaal nodig voor de vloer, muur of het dak. Denk hier goed over na.

Gelukkig is er ook isolatiemateriaal wat je overal kunt toepassen. Een voorbeeld hiervan is pir  isolatie. Dit is een isolatiemateriaal met een hoog thermisch vermogen wat je huis dus zeer goed zal isoleren. Het is een isolatiemateriaal met een gesloten celstructuur, dit is dus een duurzame manier van isoleren.

Ook is het toepassen van glaswol populair voor het isoleren van je huis. Dit is gemaakt van zand, gerecycled glas en wat andere natuurlijke materialen. Ook een zeer duurzame keuze dus. Het is een relatief goedkope manier van isoleren en het kan gebruikt worden voor zowel warmte als geluidsisolatie.

Geld besparen

Door je huis goed te isoleren hoef je dus minder vaak je verwarming aan te zetten. De isolatie zorgt ervoor dat de warmte in huis beter vastgehouden wordt en de warmte niet zo snel verloren gaat.
Maar er zijn nog meer dingen waardoor je geld kunt besparen met isolatie.

Omdat isolatie de warmte dus goed vasthoudt, hoef je dus ook minder lang de verwarming aan te hebben. Toch is het slim om eerst te kiezen voor het aantrekken van een trui of kruip lekker onder een dekentje op de bank in de avond. Zo hoef je pas een stuk later je verwarming aanzetten. Dit zal ook al veel besparen.

Ook kleine dingen, zoals het dichthouden van deuren zodat de warmte in de ruimte blijft en het korter douchen, zijn makkelijke manieren om geld te besparen op je gas en energierekening.