Advertentie plaatsen

Van een nieuwe huis naar een thuis in enkele minuten

29, Nov, 2022, 07:50

Een nieuwe woning brengt altijd meerdere gevoelens met zich mee: van euforie tot nervositeit. Een nieuw huis zorgt voor een frisse start. Toch, is het altijd erg onwennig. Het duurt gemiddeld één maand om je thuis te voelen in jouw nieuwe huis. Maar, met de onderstaande toevoegingen is elk huis binnen één dag jouw rust oase.

Organische kleuren

Het gebruik van neutrale aardse tonen zoals beige, crème en pastel in huis zorgt voor een natuurlijke indruk. Deze kleuren zijn erg balancerend en kalmerend. Pas deze kleuren vooral toe als primaire kleuren. Denk hierbij aan de muur, vloer, deuren, kozijnen, furniture stukken etc. Gebruik fellere of metallic kleuren als accent. Hiermee creëer je een fijne en interessante sfeer die jarenlang plezier geeft.

Een tweede kleur die geschikt is, is de kleur groen. Deze straalt veiligheid en geluk uit. Dit is een stressverminderende en gezondheid stimulerende kleur. Deze wordt in het onderbewuste gelinkt aan de natuur, wat een positief effect op de gezondheid van mensen heeft. Groen draagt daarbij ook nog eens bij aan het lees vermogen. Kantoorplanten kopen is daarom erg verstandig voor jouw thuiskantoor.

Planten hebben vaak ook een ontspannende geur. Zoals bovenstaand al vermeld zuiveren bepaalde planten de lucht in huis. De eigenschappen die dit proces tot stand brengen zorgen daarbij voor een aangename geur.

De organische aard en het uiterlijk van groen zorgt ervoor dat ons onderbewuste automatisch een associatie met het onderbewuste maakt. De hersenen sturen direct een signaal naar het lichaam dat het zich in de natuur bevindt. Onze aard als mensen ligt in de natuur. Dat is de reden dan ons lichaam automatisch zen wordt rondom planten.

Organische vormen

Het volgende element om tot rust te komen is het gebruik van organische vormen en texturen geschikt. Natuurlijke vormen en structuren geven het lichaam onbewust het signaal af dat het veilig en comfortabel is in de omgeving. Dit maakt dat jij je binnen een mum van tijd thuis voelt.

Planten in huis

Het plaatsen van planten, bloemen of bomen in je woning zorgen ook voor een fijner gevoel in huis. Daarnaast, kunnen deze ook luchtkwaliteit bevorderen. Er is bepaald groen dat luchtzuiverende eigenschappen heeft. Dat zijn onder andere CO², stikstof, water en voedingsstoffen die via de wortels worden opgenomen. In de bladeren van deze plant zitten huidmondjes waardoor de plant kan ademen en slechte stoffen kan omzetten in goede. Zo neemt de plant CO² uit de lucht op en zet deze via een chemisch proces om in zuurstof en suikers. Dit zorgt voor meer concentratie en heeft een ratio stimulerend effect. Een vleesetende plant kopen is hierbij een uitstekende keuze. Deze zuivert de lucht en lokt daarbij ook vliegen met z'n nectar om ze vervolgens op te eten! Dat is dus functioneel in meerdere opzichten.

Het plaatsen van planten heeft dus allerlei voordelen. Naast de voordelen voor uw lichaam, is het ook een opfleurende toevoeging voor de woning. Deze zal er na enkele plantjes in glazen pot gezelliger en comfortabeler uitzien.