Advertentie plaatsen

Ruimte huren voor vastgoedbeleggingen in 2023

01, Dec, 2022, 07:49

Een vastgoedbelegging is dè investeringsmethode om rijkdom op te bouwen. Het zorgt voor een extra maandelijkse inkomen en fungeert als onderpand in de toekomst. Met de huidige huizenprijzen is dit het geschikte moment voor een investering.

Investeren in onroerend goed is op het moment populairder dan ooit. Door deze stijgende populariteit is het ook minder risicovol dan andere vormen van beleggen.
Om een pand succesvol te laten draaien is niet veel kennis nodig. Het investeren in een beleggingspand is voor iedere ambitieuze individu de perfecte manier om te bouwen aan een passieve inkomstenbron.

De enige benodigdheid – en uitdaging – is het vinden van een goede beleggingspanden financiering. De meest bekende manieren om een vastgoedbeleggingen te financieren zijn bankleningen en particuliere investeerders. De strikte criteria die banken en particuliere investeerders hebben voor potentiële kredietnemers maken het vaak lastig om voor deze opties in aanmerking te komen. Vooral als ondernemer kan het moeilijk of onmogelijk zijn om een financiering uit deze bronnen te krijgen.

Toch, blijft de meest gebruikelijke methode voor vastgoed financieren een hypotheeklening. Bij het beslissen welk soort hypothecaire lening geschikt is, is de hoeveelheid contant geld die je beschikbaar hebt voor de aanbetaling een belangrijke factor. Met een goede kredietwaardigheid en een goed hoge aanbetaling is het gemakkelijk om goedgekeurd te worden voor een conventionele lening. Hoe hoger de aanbetaling, des te lager het rente percentage. Conventionele leningen worden doorgaans uitgegeven door banken of andere kredietverstrekkers die hogere kredietscores nodig hebben dan door de overheid gesteunde leningen zoals FHA-leningen.

Als beginnend vastgoedbelegger is het belangrijk om met een erkend en ervaren vastgoed financierder in zee te gaan. Investeren is erg turbulent. Een partner waarmee snel en persoonlijk geschakeld kan worden is dan van groot belang. Deze kan dan onder andere meedenken over het vinden van de juiste beleggingspanden-financiering. En voorzien hun hypotheeknemers altijd met heldere en duidelijke financieringsvoorwaarden. Dit voorkomt verrassingen en zorgt meestal ook voor een sneller beoordelingsproces.

Daarnaast, is het rentepercentage ook een belangrijke factor voor een beginnend investeerder. Voor het financieren van een beleggingspand is een zakelijke lening nodig. Zakelijke leningen hebben vaak relatief een hoger rentepercentage. Een veel voorkomende truc voor het krijgen van het laagste rentepercentage om een vaste contactpersoon te regelen. Hiermee kan je een persoonlijke band opbouwen. Dit zorgt in veel gevallen voor gunsten, zoals een lager rentepercentage.

Voor een klein deel van de investeerders is het een lucratieve keuze om het pand volledig met eigen vermogen te financieren. Wat hier nadelig bij is, is de cashflow. Cashflow is het verschil tussen inkomend en uitgaand vermogen. Een cash investering zorgt voor minder consistente cashflow. Een winstgevende investeerder doelt ten allen tijden op een zo hoog mogelijke cashflow. Een consistente cashflow is beter omdat het zorgt voor sterkere financiële weerstand.

Ongeacht de gewenste financieringsmethode, is investeren in onroerend goed een geweldige manier zijn om vermogen op te bouwen.
Dit maakt het mogelijk om een passieve inkomstenbron te genereren, zodat er over een paar jaar alleen nog maar geklust hoeft te worden ter recreatie.