Advertentie plaatsen

Snel raamdecoratie op maat? Doe het zelf!

10, May, 2023, 08:08

Raamdecoratie is een belangrijk onderdeel van je interieur. Het maakt je huis gezellig en biedt privacy. Maar het vinden van de juiste raamdecoratie op maat kan soms een uitdaging zijn.

Gelukkig hoef je niet langer te zoeken, want je kunt het gewoon zelf doen! In dit artikel leggen we je uit hoe je snel en gemakkelijk raamdecoratie op maat kunt maken.

Waarom kiezen voor raamdecoratie op maat?

Raamdecoratie op maat heeft verschillende voordelen. Ten eerste passen ze perfect bij je raam en sluiten ze naadloos aan op je interieur.
Daarnaast zijn ze vaak duurzamer en gaan ze langer mee dan standaard maten.

Bovendien kun je met raamdecoratie op maat ook zelf kiezen welke materialen je gebruikt en welke kleuren je wilt. Zo ben je verzekerd van unieke raamdecoratie die perfect bij jouw stijl past.

Welke raamdecoratie kun je zelf maken?

Er zijn verschillende soorten raamdecoratie die je zelf kunt maken. Hieronder hebben we de populairste opties voor je op een rijtje gezet.

1. Gordijnen
Gordijnen zijn een klassieke vorm van raamdecoratie die in elk interieur passen. Je kunt ze maken van verschillende stoffen en kleuren, waardoor je ze helemaal kunt aanpassen aan jouw stijl.

2. Houten Jaloezieen
Houten jaloezieën zijn een populaire keuze voor raamdecoratie vanwege hun warme en natuurlijke uitstraling. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten en afwerkingen, waardoor je een unieke uitstraling kunt creëren die past bij jouw persoonlijke stijl.

3. Plisségordijnen
Plisségordijnen zijn een stijlvolle vorm van raamdecoratie die perfect passen bij een modern interieur. Ze zijn gemakkelijk te bedienen en bieden veel privacy. Je kunt ze maken van verschillende materialen, zoals stof, papier of kunststof. 

Hoe maak je zelf raamdecoratie op maat?

Het maken van raamdecoratie op maat is eenvoudiger dan je denkt. Hieronder hebben we de stappen voor je op een rijtje gezet.

1. Meet je raam op
Meet de breedte en hoogte van je raam op en voeg hier enkele centimeters aan toe. Zo ben je er zeker van dat je raamdecoratie goed past. Houd er rekening mee dat je bij gordijnen ook de breedte van de ophangrails moet meenemen in je berekening.

2. Kies je materiaal
Kies het materiaal dat je wilt gebruiken voor je raamdecoratie. Dit kan stof, papier of kunststof zijn. Zorg ervoor dat het materiaal geschikt is voor het type raamdecoratie dat je wilt maken.

3. Knip het materiaal op maat
Knip het materiaal op de juiste maat af. Zorg ervoor dat je het materiaal recht afknipt, anders wordt je raamdecoratie scheef.

4. Naai of plak de randen
Naai of plak de randen van je raamdecoratie om rafelen te voorkomen. Bij stoffen raamdecoratie kun je de randen ook afwerken met een zoom.

5. Hang je raamdecoratie op
Hang je raamdecoratie op aan de ophangrails of het rolgordijn mechanisme. Zorg ervoor dat je raamdecoratie recht hangt en goed past bij je raam.